Programma VR 21/4

I.s.m. Afrika Filmfestival

Openingsavond Afrika Filmfestival

Op vrijdag nodigen we jullie van harte uit voor de openingsfilm van het Afrika Filmfestival. Meer nog, tijdens het debat van donderdag 20 april maak je kans op enkele duotickets voor deze prachtfilm en de receptie achteraf!  Hoe? Dat zal je ontdekken tijdens het debat: schrijf je er hier voor in.

LE BLEU DU CAFTAN
Maryam Touzani /
Tunesië, 2021 / 118 min. 

Cast: Lubna Azabal, Saleh Bakri, Ayoub Missioui

Gesproken: Arabisch l Ondertiteld: Nederlands   

Marokko. Halim runt samen met zijn vrouw Mina een traditionele kaftan winkel. Zijn authentiek handwerk levert schitterende kaftans op. Ondanks hun liefdevolle relatie draagt het echtpaar hun hele huwelijk lang een geheim mee. Door Mina’s ziekte en de komst van Youssef, een nieuwe leerling die van Halim het vak wil leren, wankelt het broze evenwicht binnen het huwelijk. 

 

Maryam Touzani (Adam) toont met deze film dat liefde verschillende vormen kan aannemen. De fenomenale acteerprestaties van Saleh Bakri en Lubna Azabal zorgen, samen met de prachtige cinematografie voor een aangrijpende, warme en universele film. De film werd wereldwijd gelauwerd: van Cannes tot Oostende tot recentelijk in Ouagadougou.